Bästa spelstrategier för att vinna på hästar

Spelstrategier trav hästar

Är du på jakt efter miljonerna i V75? Då är det dags, om du inte redan gjort det, att lära dig nätets bästa spelstrategier för att vinna på hästar! Att bli en vinnande spelare på trav handlar nämligen oftast snarare om skicklighet än om tur.

Detta har historien bevisat, då många av de mest framgångsrika travspelarna dels haft god information om såväl hästar som kuskar, men även använt sig av välplanerade strategier för sina spel. Men hur gör man då som gemene man för att bli en storvinnare på trav? Nedan ger vi dig våra bästa tips för att pricka in en full kupong och kamma hem drömvinsterna!

Samla information

Det första och viktigaste tipset är att smala information – gärna så mycket det bara går. Desto mer du information du har, desto bättre beslut kan du fatta. Även om du inte har tid att spendera hela dagar med att läsa på om de kommande loppen så rekommenderar vi starkt att kolla igenom interjuver och försnack innan du lägger dina spel.

Ytterligare ett tips är att samla information om bästa spelbolag. Hitta de som har bästa odds. Kolla sedan vem som erbjuder bra bonusar på betting. Notera att spelsidor som har både casino och odds ofta bjuder dig på extra free spins vid dina insättningar. Du kan alltså spela slots utan extra insättning även om du satsar alla insatta pengar på betting. Att spela på nätet är ofta smartare än att välja lämna in V75-kupongen i spelkiosken. Du får fler spelmarknader och mer pengar tillbaka.

Startspår för hästarna

En av de absolut viktigaste faktorerna i ett travlopp är startspår för hästarna. Statistik visar att i ungefär 50 % av alla lopp vinner hästen som tar ledningen vid start. Många hästar föredrar även att ligga i ledning då de blir mindre stressade och slipper stänk från andra hästar.

Det finns två olika typer av starter i ett travlopp: voltstart och bilstart.

I voltstart är de bästa spåren vanligtvis 1,6 och 7, medan de klart sämsta spåren är 2,4 och 5.

I bilstart är det spår 2,3, 4 och 5 som är mest fördelaktiga, medan en häst som startar i spår 8, 11, 12, 13 14 eller 15 sällan vinner ett lopp.

Yttre faktorer som kan påverka

Hästar transport

Det är viktigt att vara medveten om yttre faktorer som kan påverka hästarna inför ett lopp. Detta kan nämligen ha en stor påverkan för hur hästen presterar i loppet. En vanlig faktor som man bör ha i åtanke är restiden för hästen. Långa transporter och övernattningar på nya ställen kan sätta vilken vinnarhäst som helst ur spel.

En annan varningssignal är om hästen aldrig tidigare har sprungit distansen eller om hästen gång efter gång slutar tvåa eller trea i lopp. Andra skäl till att styrka en häst som favorit kan vara om det är ett sto som är brunstigt eller om hästen precis kommit tillbaka efter ett längre avbrott.

Hitta din nisch

Att lära sig allt om alla travhästar, kuskar och lopp är i princip omöjligt. Ett tips är att istället hitta din nisch som du kan läsa på om så mycket det bara går. Kanske du kan lära dig allt om ett specifikt lopp eller om tävlingar som avgörs under en speciell årstid. En annan variant är att enbart sikta in dig på en specifik typ av hästar, exempelvis kallblod eller yngre hästar.

För din egen trav statistik

Vi rekommenderar starkt att du efter varje lopp för din egen trav statistik med noteringar. Detta innebär inte att du ska bortse från den information och statistik som finns tillgänglig på nätet och i tidningar. Egna tabeller och notiser bör användas som ett komplement till dessa då de ger dig möjligt att se vilka typer av lopp du tenderar att vinna på, vad du bör tänka på till nästa spel och hur mycket +/- du ligger totalt.

Hitta unga talanger med höga odds

Unga hästar

Ett sätt att ha chans på stora vinster är genom att hitta unga talanger med höga odds. Detta är enligt oss ofta att föredra framför att spela på stjärnhästarna, då dessa vanligtvis ger dåligt värde för pengarna.

Detsamma gäller för stall: hästar som springer för de stora och etablerade stallen ger oftast ganska låga odds, medan yngre och orutinerade hästar ibland kan vara kraftigt underskattade. Du hittar en del viktig information om hästklubbar och stall här.

Hitta vinnarhästen

Att hitta vinnarhästen är lättare sagt än gjort, men det finns ett par tecken du alltid bör hålla kolla på. Några av de viktigaste indikationerna på att en häst har stor chans att vinna loppet är:

  • De andra hästarna anses som relativt svagt motstånd
  • Hästen springer i sitt favoritspår
  • Hästens har en bra formkurva och har gjort bra ifrån sig under de senaste loppen
  • Hästen och kusken har tävlat och vunnit tillsammans flera gånger tidigare
  • Hästen har inte behövt åka långt och övernatta
  • Vädret och banan är fördelaktiga för ekipaget

Gå på magkänslan

Trots att statistik och logiska beslut oftast vinner i längden så måste man ibland gå på magkänslan. Kanske har du en otroligt stark intuition att en högoddsare kommer att vinna, trots att experterna säger något annat. Låt magkänslan styra dina spel efter att du tillförskaffat dig mycket information och när det känns rimligt.