Världens vackraste travbanor

Travbanor i världen
Världens vackraste travbanor är utspridda i alla världens hörn och kanter. Från Piazza del Campo i Italien och Frankrikes Chantilly, till Happy Valley i Hong Kong och skrytbyggen som Meydan i Dubai. Många av dem ligger alltså ganska långt bort men tack vare teknikens under har du numera tillgång till världens vackraste travbanor oavsett var du är.

Streama hästkapplöpningar från världens mest kända travbanor

Den som gillar hasardspel kunde inte ha levt i en bättre tid. Den digitala revolutionen har verkligen öppnat nya dörrar för dig som vill spela på sport och trav.

Sedan januari 2019 reglerar Spelinspektionen allt onlinespel i Sverige och numera kan du till och med få snabbare tillgång till dina travbanor tack vare BankID. Väletablerade annonsnätverk listar dessutom de bästa svenska spelsajterna medan andra istället fokuserar på casinon utan licens. Med bara några knapptryck får du alltså tillgång till det bästa som den svenska och den globala spelmarknaden har att erbjuda. Och i spelutbudet hittar du såklart spelmarknader på hästkapplöpningar från världens allra vackraste travbanor.

Många stora svenska spelsajter erbjuder nämligen all sorts onlinespel. Du kan därför spela på sport och travhästar. Många spelsajter har dessutom livestreaming som gör att du kan se eventen du spelar på live. Med andra ord kan du streama hästkapplöpningarna direkt från din telefon eller surfplatta medan du spelar. Innan du lägger ett spel och börjar streama kan du se var kapplöpningarna hålls, och här har vi listat tre travbanor som helt klart är värda att se.

Italiens Piazza del Campo

I natursköna Toscana, mitt i staden Siena, ligger torget Piazza del Campo. Siena är en pittoresk medeltidsstad, och två gånger om året hålls ett av Italiens största sportevent, Palio di Senia, på stadens snäckformade torg. Piazza del Campo är ett av Europas äldsta medeltida torg. Torget är känt för sin vackra arkitektur och Piazza del Campo är utan tvekan en av världens mest unika och historiskt präglade travbanor.

Frankrikes Chantilly Race Course

Frankrike är på många sätt Italiens rival när det kommer till kultur, mode och mat. Därför är det väl väntat att landet också har en av Europas vackraste och mest berömda travbanor.
Cirka 50 kilometer norr om Paris ligger Chantilly Racecourse – en av Europas kungligaste travbanor. Travbanan ligger i anslutning till slottet Château de Chantilly, som är en majestätisk turistattraktion. Hela anläggningen ligger i ett oroligt naturskönt område och Chantilly Racecourse är onekligen en väldigt speciell plats inom travsport.

Dubais Meydan

I Dubai slår de alltid på stort och trav är inget undantag. Därför har landet naturligtvis en travbana i världsklass som tar 80 000 besökare. Meydan är dessutom hem till Grade 1 Dubai World Cup – en av världens mest påkostade hästkapplöpningar.

Meydan har funnits sedan 2010 och är mer än en travbana. Här finns lyxbostäder, parker, hotell, sportanläggningar och all slags lyx du kan tänka dig. Själva travbanan har två banor – en grusbana på 1 750 meter och en gräsbana på 2 400 meter. Streamar du ett lopp härifrån blir det garanterat en syn du sent glömmer!