Hästar att hålla utkik efter inom travsporten

Trav är en unik sport som vuxit i popularitet på senare tid, särskilt i Sverige, och det med rätta. Det är nämligen en sport där alla har möjlighet att delta – gammal som ung. Trav möjliggör även för unga barn att bilda starka band med hästar och på så vis få lära sig respektera och ta hand om djur.

Det som gör travsporten spännande är förstås hästarna själva. De är magnifika djur som får utlopp för deras otroliga atletiska förmåga genom trav, och underhåller samtidigt åskådare världen över! Denna artikel presenterar hästar att hålla utkik efter inom sporten.

Varför lära sig mer om hästarna?

Precis som med vilken sport som helst är det viktigt att utbilda sig själv om atleterna inblandade, vilket i detta fall blir travhästarna. Det ger mer uppskattning för detaljerna i sporten och en bättre förståelse för de faktorer som kan påverka ett spel. Detta kan i sin tur förstås komma till användning vid betting, något som många traventusiaster engagerar sig i på onlinesidor som casinostugan.com där man på smidigt sätt kan se över oddsen på ens favoritspel. Mer information gör alltså att man kan njuta mer av sporten ur flera olika aspekter, inte minst betting!

Hästar att hålla utkik efter

Det är inte alla hästar som är lika, utan ibland dyker en häst upp som ligger flera steg före konkurrensen. En snabbare och mer uthållig häst är förstås mycket roligare att heja på som åskådare, och har man flera sådana i ett spel blir det riktigt spännande. Här nedan är några av de mest imponerande hästarna inom trav idag.

Campo Bahia

Detta är en häst som heter duga! Campo Bahia både tränas och rids av uppfödaren Conrad Lugauer som sett över hästen sedan tiden som föl. Campo Bahia lyckades komma i andra plats i Svenskt Travkriterium redan under första säsongen och kom några år senare att vinna Gustaf V-pokalen genom att sätta ett helt nytt rekord. Det är bara början på karriären för denna magnifika hingst, och det återstår att se vilka rekord han kan krossa härnäst.

Activated

Denna otroliga travhäst med ett något udda engelska namn tränas av Fredrik Wallin. Den som rider hästen är Carl-Johan Jepson. Activated får sitt arv från den populära Viking Kronos och har alltså god genetik som stöd för de fantastiska prestationerna. Activated har vunnit både Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Detta är alltså en otrolig häst som är värd att hålla utkik efter, särskilt för den som är intresserad av betting!

Conrads Rödluva

Conrads Rödluva är en av de mest lovande hästarna som travsporten någonsin skådat. Hon tränas av Daniel Redén och rids av Örjan Kihlström. Likt Activated härstammar hon från Viking Kronos, men har inte lyckats precis lika bra som Activated på senare tid. Trots det är hon en sto som kan gå ner i historieböckerna som en av de bästa i världen. Hon kom tvåa i Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet.