Nybörjarguide Trav

Vill du börja spela på hästar? Då måste du bara läsa vår nybörjarguide och Travskola. I detta avsnitt går vi igenom grunderna i trav. Som du säkert vet, är det enormt populärt med ATG, V75 och spel på hästkapplöpning i Sverige. De flesta guiderna kräver en viss förkunskapsnivå. Det gör inte vi på Dagens Dubbel. Vårt mål är att hjälpa nybörjare som aldrig har tippat på hästar och vet knappt vad Harryboy och Solvalla är.

Tippa trav

Att tippa trav är egentligen lätt. Det är lika enkelt som att spela på sport. Precis som är fallet med betting och tipsspel, är det dock en konst att vinna på dina kuponger. När du spelar på trav, gäller det att välja vinnaren – ett ekipage som kommer först i travloppet.

Du satsar pengar på vinnaren. Hur mycket du väljer att satsa beror självklart på din budget samt på hur säker du är på att hästen vinner loppet.

100% Bonus upp till 500 kr

Racebets är enbart inriktat på hästsport och har en del funktioner som andra saknar, t.ex. Statistik, information och form. Det märks att det är intresserade specialister bakom Racebets, det ger ett högt betyg hos oss.

Populäraste travspel

Det finns även andra sätt att vinna pengar på trav som vi tar upp senare i vår travskola. Det populäraste sättet är spel på vinnaren. I många fall kombineras travbets på vinnaren för att bilda travkombon som du kan vinna saftiga jackpottvinster på. Just så funkar det med bland annat V75 och V64. Spel på plats är en annan uppskattad metod att vinna pengar på, när du satsar hos ATG eller på nätet. Du väljer ut vinnaren, tvåan och i vissa fall även trean i loppet, eller spelar på vilken placering hästen kommer att få i loppet.Travspelet som är störst och populärast i Sverige är V75. Loppen som ingår i V75 avgörs oftast på lördagseftermiddagar.

Tippa själv eller låta datorn välja hästar

Guide till trav Du behöver inte tippa själv när du spelar med ATG. Kan du inget om trav och hästar, har du möjligheten att låta mjukvaran välja dina vinnarkandidater. Det sker automatiskt och slumpmässigt. Vi kommer att gå närmare in på möjligheten att fylla i din travkupong med hjälp av Spikharry och ATG Harryboy senare i vår travskola.

Att låta ATG bestämma vilka hästar du ska spela på är inget som vi på Dagens Dubbel rekommenderar. Chansen att du vinner stort blir rätt liten. Det är inte heller speciellt kul, om du inte fattar egna beslut när du tippar. Det är precis som om du besöker matchen mellan Sverige och Frankrike och satsar en hundring på att en spelare gör mål, men låter datorn välja spelaren slumpmässigt. Visst handlar spel på trav om en del tur, men det är roligare, om du försöker påverka turen till din egen fördel tack vare din intuition och kunskaper om spel på hästar.

Trav odds

Hur mycket du vinner på hästar beror på trav odds. Varje häst som deltar i loppet analyseras noggrant av ATG:s experter. Det vore rimligt att anta att det är de som sätter odds på hästens vinst, men så är inte fallet. Din travvinst beror på antal spelare som har satsat pengar på loppet. Dessutom ingår även en rullande jackpot på vissa kombospel.

Har någon travexpert publicerat tips och är stensäker på att ekipage 2 vinner i lopp 3, väljer många spelare tippa just på denna häst, vilket medför oddset blir lågt. Går det rykten om att hästen är sjuk eller kusken är bakfull, bettar färre på hästen i fråga och oddsen blir höga.

Satsar du 10 kronor på en häst med odds 4,21, får du 42,10 kronor tillbaka vid vinst. Är hästen en högoddsare (334 i odds), har du chansen att vinna 3340 kronor på den.

Notera även att pengar som spelarna vinner på trav är självklart inte lika med summan av satsade pengar. Det gäller såväl för ATG som för utländska spelbolag på nätet som erbjuder spel på trav och hästkapplöpning. En betydande del av totalbeloppet går till spelbolaget. Det är sedan upp till dem samt till licensieringsmyndigheten att bestämma vart överskottet ska gå till.