Spela på V75

V75 är ATGs absolut populäraste spel och körs varje lördag på en av Sveriges 33 travbanor. Spelet går ut på att gissa rätt vinnare i 7 olika lopp. I texten nedan går vi igenom hur du kommer igång för att börja spela på V75 för första gången.

Fylla i V75

Att fylla i V75 och liknande spelformer på nätet är väldigt enkelt och tar max någon minut att göra. Skillnaden mellan att fylla i en V75-kupong och andra typer av startlistor på trav är marginell. Om du lär dig stegen nedan för hur man fyller i en V75 kupong så kommer du alltså även att kunna fylla i andra startlistor för spel på trav online hur enkelt som helst.

Det första du börjar med att göra för att fylla i V75 är att surfa in på ATGs hemsida och klicka på ”spela”. Därefter trycker du på ”spellistor” och väljer sedan önskat datum. Du kommer då att få möjlighet att klicka dig in på startlistorna för de olika V75-loppen.

100% Bonus upp till 1000kr

En klar fördel med Betfair är att spelarna själva kan köpa och sälja odds med varandra. Med bonus får du dubbelt så mycket pengar att spela för ex. gör du en insättning på 300 kr så kommer du alltså att få 600 kr för spel.

Startlistor

I varje V75 så körs 7 stycken lopp, varav alla har sina egna startlistor. Dessa är listade med V75 följt av avdelningsnummer. Exempelvis V75-1, V75-2, V75-3 osv. På bilden nedan så kan du se de tio stycken hästarna som startar i V75-1. Längst nere till vänster (i den gråa rutan) så kan du se vilken turordning hästarna har i loppet. För att ha kunna vinna på V75 så måste du pricka in minst fem stycken rätt. Till höger om kusken så kan du se V75%, vilket representerar insatsfördelningen av spelarna på de olika hästarna (ett högre procenttal innebär att fler tror att hästen kommer att vinna).

Anpassa statistik

V75 spelkupong Längst uppe i högra hörnet så kommer du att se en knapp där det står ”anpassa”. Genom att trycka på denna så får du möjlighet att anpassa statistik, vilket innebär att du kommer att få mer ingående information om hästarna och kuskarna. Några populära faktorer som vi kan rekommendera att du tittar på är:

  • Pengar. Här kan du se hur mycket hästen har sprungit in under det gånga året eller under sin karriär.
  • Seger%. Ger dig möjlighet att se hur stor segerprocent hästen har. Helt enkelt hur många lopp som hästen har vunnit under säsongen.
  • V-odds. Förkortning av vinstodds. Helt enkelt oddsen för att ekipaget vinner loppet.
  • Distans och spår. Information om vilket spår hästen börjar i och hur bra hästen är i detta spår, samt hur bra hästen är på loppets distans.
  • Starter Livs. Låter dig se hur många starter hästen har gjort under hela karriären och hur den har placerat sig.

Spelkupong

Spela på V75 TipsEfter att du gjort du tagit en närmare titt på statistiken och bestämt dig för hur du vill spela så är det dags att fylla i din spelkupong. Detta gör du enkelt genom att klicka på hästarnas nummer i startlistorna. En vald häst indikeras med grönt.

Du kan välja att spela på hur många hästar som du vill. Kom dock ihåg att insatsen blir högre desto fler hästar som du väljer. Varje vald häst (en rad) kostar 50 öre styck. Efter att du valt antal rader så kommer valen att multipliceras med varandra.
Låt oss ta ett exempel.

På bilden nedan så har vi valt följande:
Lopp 1: 2, Lopp 2: 3, Lopp 3: 3, Lopp 4: 2, Lopp 5: 1, Lopp 6: 2, Lopp 7:2
Detta kommer alltså att betyda följande insats: 1 x 3 x 3 x 2 x 1 x 2 x 2 = 144.
144 x 0,50 kr (kostnaden per rad) = 72 kr.
Du kan även välja att spela på Harry Boy. Då väljs hästarna i V75 automatiskt åt dig.

Reserver

v75 Harry boy spelOm någon av dina hästar skulle strykas så får ersätts dessa med reserver. Om du lämnar rutan ”Reserver” tom så kommer dina reservhästar att väljas ut automatiskt av ATGs system. Om du själv vill välja dina reserver så klickar du på boxen och väljer sedan vilka hästar som du vill ha i reserv.