Guide till travsport och ATG

Alla spel på trav ATG För dig som vill börja satsa på hästar, är det viktigt att ha en klar bild över alla spel – alternativ som finns till för dig som satsar pengar på trav. Här kommer en snabb sammanställning på alla ATG:s produkter som är populära i Sverige just nu.

Notera att bettingbolag med trav som går att hitta på nätet erbjuder annorlunda kuponger. Deras odds är högre, men det finns en viktig fördel med ATG och att välja lämna in dina bets i spelbutiken. Jackpottvinsten är oftast större, om du lägger dina insatser offline.

Att du får en stor betting bonus på trav är inte alls avgörande, om maxvinsten du erbjuds inte är tillräckligt stor. Spelbolag online blir allt bättre på trav som sådan och på jackpott med varje år som går. Vi rekommenderar dig dock att fortsätta med att lägga dina spel i ICA, butiken eller kiosken, om ditt huvudmål är att kamma hem en storvinst.

Vi börjar med spel på placering, fortsätter sedan med alternativ som går ut på att förutse vinnaren och avslutar vår genomgång med resterande ATG:s kuponger – bets som är populärast i Sverige. Där gäller det att antingen välja ut vinnare eller vilken plats hästen kommer att få i loppet.

Vi som jobbar på Travtips.info redaktionen gör vårt bästa för att hålla oss till så pedagogiska metoder som det bara går. I denna utbildningsartikel om svenska travbettingformer presenterar vi spelprodukter med hjälp av en tabell. Saknar du något i tabellen nedan, vänligen kontakta oss, så lägger vi till fler alternativ.

100% Bonus upp till 1000kr

En klar fördel med Betfair är att spelarna själva kan köpa och sälja odds med varandra. Med bonus får du dubbelt så mycket pengar att spela för ex. gör du en insättning på 300 kr så kommer du alltså att få 600 kr för spel.

Kupongens namn:VinstPris per rad:
Tvilling – du gissar vilka två hästar slutar etta och tvåa. Det spelar ingen roll, vilken av dessa som vinner och vem som slutar tvåa. Om du så önskar, kan du välja flera alternativ, dvs fler än bara två hästar att satsa på. Visst blir då vinstsumman du får procentuellt sett lägre i förhållande till din insats.Vid båda rätt. Tippar du rätt bara en häst, vinner du inget.Det är upp till dig att välja beloppet du vill satsa på Tvilling. I fall du väljer spela system och satsar på en travkupong med flera vinnarkombinationer, betalar du insats per varje valt alternativ
Trio (med eller utan Flex) – här satsar du på första tre placeringar i loppet. Flex är ett valfritt tillägg till detta travspel som innebär att du får chansen att satsa på ytterligare hästar än tre, vilket du gör om du väljer bort alternativet Flex.Vid alla rätt. Väljer du att satsa på en kupong med Flex, får du lägre vinstsumma.Minst 2 kronor utan Flex och minst 50 kronor med Flex

Nu har vi gått igenom svenska ATG:s (AB Trav och Galopp) alla bästa spel på placeringar i loppet. Dags nu att presentera de travprodukter som handlar om att förutse vinnaren i loppet.

Kupongens namn:VinstPris per rad:
V75 – du tippar vinnaren i sju loppVid 5-7 rätt. Dock måste vinsten överstiga ett visst belopp för att delas ut. Är den för låg, skjuter ATG till vinstbeloppet till nästa omgångens pott för alla rätt. Det funkar precis som med Stryktipset. Regeln gäller även V64 och V650,5 kronor
V64 – här räcker det med att förutse vinnaren i sex lopp för att vinna maxvinstenDu får utdelning för fyra, fem och sex rätt, om vinst beloppet inte understiger minimibeloppet som krävs för utbetalningen.1 krona
V65 – Precis som i V64 tippar du sex loppTill skillnad från V64, får du endast din vinst utbetald vid 5 och 6 rätt, om vinsten inte är för liten och inte förs över till jackpoten i nästa V65-omgång.1 krona
V3, V4 och V5 – här tippar du 3, 4 respektive 5 loppAlla rätt. Om ingen lyckades gissa alla rätt på V4 och V5, överförs vinstsumman till de spelare som har tippat 3 respektive 4 rätt.1 kr (V3), 2 kr (V4), 10 kr (V3)
Dagens Dubbel – precis som vår site heter. ATG väljer två lopp att tippa. Dagens Dubbel och DD är samma sak.Så klart måste du ha rätt på båda DD lopp för att vinna pengar.Minst 5 kr
Lunch Dubbel – funkar på samma sätt som Dagens Dubbel gör.Precis samma som för Dagens Dubbel loppMinst 5 kr

En del populära travspel ger dig möjligheten att tippa både vinnaren och placeringen som hästen får i loppet.

Kupongens namnVinstPris per rad
Vinnare och Plats – är precis vad namnet säger. Du väljer hästar och plats du tror de kommer att få.Vid alla rätt. Det funkar lite som det gör med Lången hos Svenska Spel. Det är alltså ett trav alternativ till multipel betting kupong.Minst 5 kronor. Du väljer själv hur mycket du vill satsa på vinnare och plats på trav.
Raket – tippa vem som vinner loppet samt placering i ett antal lopp du vill. Det går att välja upp till sju lopp.Du måste ha alla rätt för att vinna på Raket.Samma som gäller för spel på vinnare och plats.

Slutligen, vill vi rekommendera dig att testa dig fram så att du vet exakt vilka spel du föredrar. Det finns inget bättre sätt att lära dig trav än att prova lämna in kuponger. Läs spelförslag i tidningar och på nätet, få tips av proffs och våga satsa pengar. Det smartaste är att kolla upp jackpottsummor och vänta in höga vinstbelopp, om du nu väljer spelalternativ med jackpott.